Služební cesty - Slovenská aplikace: Porovnání verzí

Z Prirucky
Řádek 14: Řádek 14:
|od 1.12.2016
|od 1.12.2016
|od 1.6.2018
|od 1.6.2018
|od 1.7.2019
|-
|-
|5 - 12 hod ||4 || 4,20||4,50 ||'''4,80'''
|5 - 12 hod ||4 || 4,20||4,50 || 4,80 || '''5,10'''
|-
|-
|12 - 18 hod ||6 ||6,30|| 6,70 ||'''7,10'''
|12 - 18 hod ||6 ||6,30|| 6,70 || 7,10 || '''7,60'''
|-
|-
|více než 18 hod ||9,50 ||9,80 || 10,30 || '''10,90'''
|více než 18 hod ||9,50 ||9,80 || 10,30 || 10,90 || '''11,60'''
|}
|}
[[Tuzemské stravné|Více informací zde.]]
[[Tuzemské stravné|Více informací zde.]]

Verze z 8. 7. 2019, 17:09


Číselník tuzemské stravné

E-sc-cis-tuzemske-stravne-SK.png

Stravné

Stravné (SK legislativa) v EUR
Délka pracovní cesty rok 2013 od 1.11.2014 od 1.12.2016 od 1.6.2018 od 1.7.2019
5 - 12 hod 4 4,20 4,50 4,80 5,10
12 - 18 hod 6 6,30 6,70 7,10 7,60
více než 18 hod 9,50 9,80 10,30 10,90 11,60

Více informací zde.

Krácení

Krácení (SK legislativa)
Délka pracovní cesty rok 2013
všechna pásma S = 25%
všechna pásma O = 40%
všechna pásma V = 35%

Pozor: pro SK legislativu (narozdíl od CZ legislativy) se procenta krácení vztahují vždy k plné sazbě, tj. sazbě pro pásmo > 18h a ne k sazbě pro konkrétní pásmo. Výňatek ze zákona o cestovných náhradách §5 odst.6: "Ak má zamestnanec na pracovnej ceste preukázane zabezpečené bezplatné stravovanie čiastočne, zamestnávateľ stravné určené podľa odsekov 1, 2 alebo 5 kráti o 25 % za bezplatne poskytnuté raňajky, o 40 % za bezplatne poskytnutý obed a o 35 % za bezplatne poskytnutú večeru z ustanovenej sumy stravného pre časové pásmo nad 18 hodín alebo z najvyššej dohodnutej sumy stravného podľa odseku 5.". Tj. dle zákona se krátí o pevnou částku dle charakteru jídla, bez ohledu na pásmo. Pokud tedy budete mít nastavení dle zákona, např. 25% pro snídani u 1., 2. i 3. pásma, tak je to vždy 25% z plné sazby (ze sazby pro 3. pásmo). Pokud si nastavíte nižší krácení, než stanovuje zákon, např. 10 % pro snídani pro 1. pásmo, částka o kterou krátíte méně než stanovuje zákon se projeví ve sloupci nadlimit stravného).

Více informací zde.


zpět