Řešení některých problémů: Porovnání verzí
| Řádek 214: | Řádek 214: | ||
|} | |} | ||
<div style="text-align:center">[[Dokumenty|Zpět]]</div> | |||
Verze z 30. 5. 2013, 10:54
Problémy se šablonami Microsfoft Word
Rozšiřující parametr: DOKUMENTY_WORD.
Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....
Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:
| ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC | ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT dle standardu CSV |
| Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windows). | Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové sady. Tomuto se dá předejít zápisem do registru (text pod tabulkou) - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné měnit ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu) |
| 1. | Quit all Microsoft Office applications. |
| 2. | Click Start, and then click Run. |
| 3. | In the Open box, type regedit, and then click OK. |
| 4. | Locate, and then click to select the following registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options |
| 5. | With the Options key selected, on the Edit menu, point to New, and then click DWORD. |
| 6. | Type DefaultCPG and then press Enter. |
| 7. | Right-click DefaultCPG, and then click Modify. |
| 8. | In the Edit DWORD Value box, select Decimal as the base. |
| 9. | In the Value data box, type 1250 and then click OK. |
| 10. | On the File menu, click Exit to quit Registry Editor. |
Při otevření aplikace Word nemám přístup ke slučovacím polím (nedošlo k propojení se zdrojem dat)
- pokud používáte Word 2003 a vyšší přepněte rozšiřující parametr "DokWord_zahlavi" na hodnotu "Ne".
- je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings
- pokud předchozí možnosti nepomohly nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)).
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením spustíte následující příkaz SQL"
Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/825765
Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".
Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:
Word XP
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1. | Open Word. |
| 2 | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. |
| 3 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 4 | Click Macro Project Items. |
| 5 | Click to highlight the TmpDDE macro. |
| 6 | Click Delete. |
| 7 | Click Yes to delete the TmpDDE macro. |
| 8 | Close Word. |
| 9 | Run the merge again. |
Word 2003
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1 | Open Word. |
| 2 | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. |
| 3 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 4 | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. |
| 5 | Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box. |
| 6 | Click Delete. |
| 7 | Click OK. |
| 8 | Close Word. |
| 9 | Run the merge again. |
Word 2007
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1 | Open Word. |
| 2 | Click the View tab. |
| 3 | Click Macros to open the Macros window. |
| 4 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 5 | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. |
| 6 | Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section. |
| 7 | Click Delete. |
| 8 | Click Close to close the Organizer window. |
| 9 | Click Cancel to close the Macros window. |
| 10 | Close Word. |
| 11 | Run the merge again. |