Řešení některých problémů

Z Prirucky

Problémy se šablonami Microsfoft Word

Rozšiřující parametr: DOKUMENTY_WORD.

Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....

Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:

1) Ano (ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC) - novější , programově standardnější, ale pomalejší varianta, která navíc je dost náchylná na kotrektní instalaci Wordu a OS.

2) Ano (ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT dle standardu CSV) - což je starší možnost, která je rychlejší, a spolehlivější ale Word si u některých instalací dle obsahu datového souboru svévolně zkovertuje zdroj dat do jiné znakové sady, takže se data v dokumentech některých zaměstnanců tiskou např azbukou. Toto lze však napravit zápisem do registrů.

Ad1)
Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windowsech).

Ad2)
Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové znaky. Tomuto se dá předejít následujícím zápisem do registru - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu)


1. Quit all Microsoft Office applications.
2. Click Start, and then click Run.
3. In the Open box, type regedit, and then click OK.
4. Locate, and then click to select the following registry key:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options

5. With the Options key selected, on the Edit menu, point to New, and then click DWORD.
6. Type DefaultCPG and then press Enter.
7. Right-click DefaultCPG, and then click Modify.
8. In the Edit DWORD Value box, select Decimal as the base.
9. In the Value data box, type 1250 and then click OK.
10. On the File menu, click Exit to quit Registry Editor.


Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.


Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením tím spustíte následující příkaz SQL" Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu: http://support.microsoft.com/kb/825765


Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".

Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:

Word XP
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1. Open Word.
2 Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
3 Click Organizer to open the Organizer window.
4 Click Macro Project Items.
5 Click to highlight the TmpDDE macro.
6 Click Delete.
7 Click Yes to delete the TmpDDE macro.
8 Close Word.
9 Run the merge again.


Word 2003
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1 Open Word.
2 Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
3 Click Organizer to open the Organizer window.
4 NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
5 Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box.
6 Click Delete.
7 Click OK.
8 Close Word.
9 Run the merge again.


Word 2007
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1 Open Word.
2 Click the View tab.
3 Click Macros to open the Macros window.
4 Click Organizer to open the Organizer window.
5 NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
6 Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section.
7 Click Delete.
8 Click Close to close the Organizer window.
9 Click Cancel to close the Macros window.
10 Close Word.
11 Run the merge again.