Pom15

Z Prirucky

Slučování uživatelů

Slucovani uzivatelu.png

Menu: Systém > Správa uživatelů > Slučování uživatelů


Slucovani uzivatelu priklad 1.png

Slucovani uzivatelu-Moznosti slouceni.png

V agendě Systém > Správa uživatelů je k dispozici nová volba Slučování uživatelů.

Okno načte seznam všech uživatelů, kteří jsou v databázi uložení (i historicky), a pro případy, kdy se názvy uživatelů překrývají,nabídne možnost jejich sloučení.

Tuto utilitu lze použít v případech, kdy jsou v databázi historicky uživatelé zavedení pod jinými názvy, nejčastěji s běžným lomítkem místo zpětného.

Při slučování dojde ke spojení všech přístupových práv slučovaných uživatelů cílovému uživateli. Řeší se tím stavy, kdy je uživatel evidován v databázi vícekrát a pokaždé má přidělena jiná práva.

V některých případech je možné, že se slučování nezdaří a zobrazí se chybová hláška. V takových případech je nutné uživatelům, kteří mají být sloučeni pod jinéh uživatele, odebrat všechny přístupová práva (na moduly i osobní čísla) a následně spustit slučování znova.

Odkazy