|
|
| Řádek 1: |
Řádek 1: |
| ''Slučování uživatelů''
| |
| [[Image: Slucovani uzivatelu.png|700px|right]]
| |
| <small>Menu: Systém > Správa uživatelů > Slučování uživatelů </small>
| |
|
| |
|
|
| |
| [[Image: Slucovani uzivatelu priklad 1.png|250px]]
| |
|
| |
| [[Image: Slucovani uzivatelu-Moznosti slouceni.png|250px]]
| |
|
| |
| V agendě Systém > Správa uživatelů je k dispozici nová volba
| |
| Slučování uživatelů.
| |
|
| |
| Okno načte seznam všech uživatelů, kteří jsou v databázi uložení (i historicky), a pro případy, kdy se názvy uživatelů překrývají,nabídne možnost jejich sloučení.
| |
|
| |
| Tuto utilitu lze použít v případech, kdy jsou v databázi historicky uživatelé zavedení pod jinými názvy, nejčastěji s běžným lomítkem místo zpětného.
| |
|
| |
| Při slučování dojde ke spojení všech přístupových práv slučovaných uživatelů cílovému uživateli. Řeší se tím stavy, kdy je uživatel evidován v databázi vícekrát a pokaždé má přidělena jiná práva.
| |
|
| |
| V některých případech je možné, že se slučování nezdaří a zobrazí se chybová hláška. V takových případech je nutné uživatelům, kteří mají být sloučeni pod jinéh uživatele, odebrat všechny přístupová práva (na moduly i osobní čísla) a následně spustit slučování znova.
| |
|
| |
| == Odkazy ==
| |