Pom25: Porovnání verzí

Z Prirucky
Řádek 19: Řádek 19:




{| class="prettytable"
== Ve Wordu nejsou přístupná slučovací pole ==
'''Řešení problému s češtinou'''
| 1.
| Quit all Microsoft Office applications.


|-
* Pokud používáte Word 2003 a vyšší, přepněte parametr '''DokWord_zahlavi (sk.12)''' na hodnotu '''Ne'''.
| 2.
* Je třeba mít '''plná práva na složku Temp'''. Obvyklá cesta k této složce ''C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings''
| Click '''Start''', and then click '''Run'''.
* Pokud předchozí možnosti nepomohly, nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách
http://support.microsoft.com/?ln=cs
Jako zdroj dat připojte soubory ''data.txt'', ''hlavicka.txt'' nebo ''data.doc'', ''hlavicka.doc'' podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)).


|-
<div style="background:#f5faff; border:1px solid #a3b0bf; padding:4px 8px; margin:8px 0;">
| 3.
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
| In the '''Open''' box, type regedit, and then click '''OK'''.
</div>


|-
== Chybné české znaky (diakritika) při sloučení dokumentu ==
| 4.
'''Nastavení české znakové sady Word v HKEY'''
| Locate, and then click to select the following registry key:
# Ukončete všechny aplikace sady Office.
# Klepněte na tlačítko '''Start''' a potom klepněte na příkaz '''Spustit'''.
# Do pole '''Otevřít''' zadejte příkaz '''regedit''' a klepněte na tlačítko '''OK'''.
# Vyhledejte a klepnutím vyberte následující klíč registru:
: '''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options'''
#  '''Možnosti''' vyberte klíč, v nabídce '''Úpravy''' přejděte na příkaz '''Nový''' a potom klepněte na příkaz '''Hodnota DWORD'''.
# Zadejte '''DefaultCPG''' a stiskněte klávesu '''Enter'''.
# Klepněte pravým tlačítkem myši '''DefaultCPG''' a potom klepněte na příkaz '''změnit'''.
# V dialogovém okně '''Upravit''' hodnotu '''DWORD''' vyberte jako základ '''desítkové'''. Do pole Údaj hodnoty zadejte '''1250''' a klepněte na tlačítko '''OK'''.
# V nabídce soubor klepněte na příkaz '''Konec''' a ukončete Editor registru.


'''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options'''
Poznámky:
* Cesta může být odlišná podle verze Wordu, kterou používáte. V příkladu je použito '''\10.0\''', přičemž jsou možné i jiné hodnoty, např. '''9.0, 11.0, 14.0, apod.'''. Číslo zjistíte po otevření aplikace MS Word v menu: ''Soubor>Nápověda'', položka ''verze''.
* Hodnota klíče registru je znaková stránka, kterou chcete použít jako výchozí. V příkladu je použito číslo znakové stránky '''Windows 1250'''.


|-
http://support.microsoft.com/kb/290981/cs
| 5.
| With the '''Options''' key selected, on the '''Edit''' menu, point to '''New''', and then click '''DWORD'''.  


|-
| 6.
| Type DefaultCPG and then press Enter.


|-
| 7.
| Right-click '''DefaultCPG''', and then click '''Modify'''.


|-
| 8.
| In the '''Edit DWORD Value''' box, select '''Decimal''' as the base.
|-
| 9.
| In the '''Value data''' box, type 1250 and then click '''OK'''.
|-
| 10.
| On the '''File''' menu, click '''Exit''' to quit Registry Editor.
|}
'''Při otevření aplikace Word nemám přístup ke slučovacím polím''' <small>(nedošlo k propojení se zdrojem dat)</small><br/>
*pokud používáte Word 2003 a vyšší přepněte rozšiřující parametr "DokWord_zahlavi" na hodnotu "Ne".
*je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings
*pokud předchozí možnosti nepomohly nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)).
<div style="background:#f5faff; border:1px solid #a3b0bf; padding:4px 8px; margin:8px 0;">
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
</div>





Verze z 9. 1. 2015, 11:44

Problémy se šablonami Microsfoft Word

Rozšiřující parametr: DOKUMENTY_WORD.

Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....


Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:

ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT dle standardu CSV
Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windows). Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové sady. Tomuto se dá předejít zápisem do registru (text pod tabulkou) - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné měnit ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu)


Ve Wordu nejsou přístupná slučovací pole

  • Pokud používáte Word 2003 a vyšší, přepněte parametr DokWord_zahlavi (sk.12) na hodnotu Ne.
  • Je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings
  • Pokud předchozí možnosti nepomohly, nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách

http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)).

Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.

Chybné české znaky (diakritika) při sloučení dokumentu

Nastavení české znakové sady Word v HKEY

  1. Ukončete všechny aplikace sady Office.
  2. Klepněte na tlačítko Start a potom klepněte na příkaz Spustit.
  3. Do pole Otevřít zadejte příkaz regedit a klepněte na tlačítko OK.
  4. Vyhledejte a klepnutím vyberte následující klíč registru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options
  1. Možnosti vyberte klíč, v nabídce Úpravy přejděte na příkaz Nový a potom klepněte na příkaz Hodnota DWORD.
  2. Zadejte DefaultCPG a stiskněte klávesu Enter.
  3. Klepněte pravým tlačítkem myši DefaultCPG a potom klepněte na příkaz změnit.
  4. V dialogovém okně Upravit hodnotu DWORD vyberte jako základ desítkové. Do pole Údaj hodnoty zadejte 1250 a klepněte na tlačítko OK.
  5. V nabídce soubor klepněte na příkaz Konec a ukončete Editor registru.

Poznámky:

  • Cesta může být odlišná podle verze Wordu, kterou používáte. V příkladu je použito \10.0\, přičemž jsou možné i jiné hodnoty, např. 9.0, 11.0, 14.0, apod.. Číslo zjistíte po otevření aplikace MS Word v menu: Soubor>Nápověda, položka verze.
  • Hodnota klíče registru je znaková stránka, kterou chcete použít jako výchozí. V příkladu je použito číslo znakové stránky Windows 1250.

http://support.microsoft.com/kb/290981/cs



Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením spustíte následující příkaz SQL" Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu: http://support.microsoft.com/kb/825765


Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".

Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:

Word XP
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1. Open Word.
2 Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
3 Click Organizer to open the Organizer window.
4 Click Macro Project Items.
5 Click to highlight the TmpDDE macro.
6 Click Delete.
7 Click Yes to delete the TmpDDE macro.
8 Close Word.
9 Run the merge again.


Word 2003
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1 Open Word.
2 Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
3 Click Organizer to open the Organizer window.
4 NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
5 Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box.
6 Click Delete.
7 Click OK.
8 Close Word.
9 Run the merge again.


Word 2007
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:

1 Open Word.
2 Click the View tab.
3 Click Macros to open the Macros window.
4 Click Organizer to open the Organizer window.
5 NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
6 Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section.
7 Click Delete.
8 Click Close to close the Organizer window.
9 Click Cancel to close the Macros window.
10 Close Word.
11 Run the merge again.