Přístupová práva (Vlastní poznámky): Porovnání verzí

Z Prirucky
 
(Není zobrazena jedna mezilehlá verze od stejného uživatele.)
Řádek 8: Řádek 8:


* Autor poznámky má po jejím uložení do databáze možnost nastavit přístupová práva k poznámce jiným uživatelům. <br>
* Autor poznámky má po jejím uložení do databáze možnost nastavit přístupová práva k poznámce jiným uživatelům. <br>
* '''Pokud nejsou práva definována, je poznámka přístupná všem k prohlížení'''. Smazat a editovat ji může pouze autor nebo administrátor. <br>
* Pokud jsou práva definována '''alespoň jedné další osobě''', nemají jiní uživatelé k poznámce přístup (vidí pouze její hlavičku). <br>


* Přidělování práv se provádí kliknutím na uživatele v pravé tabulce okna a potvrzením tlačítkem '''Vložit <-- ''', po kterém se zvolené jméno přemístí do levé tabulky. <br>
* Přidělování práv se provádí kliknutím na uživatele v pravé tabulce okna a potvrzením tlačítkem '''Vložit <-- ''', po kterém se zvolené jméno přemístí do levé tabulky. <br>
Řádek 16: Řádek 14:


* Autor poznámky může ostatním přidělit tato práva: Prohlížení / Změny
* Autor poznámky může ostatním přidělit tato práva: Prohlížení / Změny
* Pokud je v seznamu uživatelů definován systémový uživatel '''''public''''', pak práva nastavená tomuto uživateli platí pro všechny uživatele, kteří nemají nastavena žádná práva.


== Odkazy ==
== Odkazy ==
* [[Poznámky]]
* [[Poznámky]]

Aktuální verze z 25. 8. 2022, 14:17

Přístupová práva (Vlastní poznámky)
Menu: Evidence > Evidence zaměstnanců > Poznámky - označit individuální poznámku - kliknout na tlačítko Přístupová práva
nebo jiné menu, v němž se zobrazují poznámky (Pracovní poměr, Uchazeč).
Pristupova prava-Vlastni poznamky.png

  • Přístupová práva na hlavičku individuální poznámky jsou řešena pomocí přístupů na jednotlivé uživatele (nikoliv role).
  • Mimo zadané uživatele má přístup na poznámku vždy také autor a správce.
  • Autor poznámky má po jejím uložení do databáze možnost nastavit přístupová práva k poznámce jiným uživatelům.
  • Přidělování práv se provádí kliknutím na uživatele v pravé tabulce okna a potvrzením tlačítkem Vložit <-- , po kterém se zvolené jméno přemístí do levé tabulky.
V levé tabulce se nastaví kliknutím do příslušných sloupců pro nové jméno potřebná práva.
Mazání práv se provádí analogicky z levé tabulky do pravé tlačítkem -->Smazat nebo --> Smazat vše. Změny se uloží v databázi tlačítkem OK.
  • Autor poznámky může ostatním přidělit tato práva: Prohlížení / Změny

Odkazy