|
|
| (Není zobrazeno 8 mezilehlých verzí od jednoho dalšího uživatele.) |
| Řádek 1: |
Řádek 1: |
| == Problémy se šablonami Microsfoft Word ==
| | #REDIRECT |
| Rozšiřující parametr: '''DOKUMENTY_WORD'''.
| | [[Řešení některých problémů (Dokumenty)]] |
| | |
| Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....
| |
| | |
| Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:
| |
| | |
| '''1)''' Ano ('''ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC''') - novější , programově standardnější, ale pomalejší varianta, která navíc je dost náchylná na kotrektní instalaci Wordu a OS.
| |
| | |
| '''2)''' Ano ('''ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT''' dle standardu CSV) - což je starší možnost, která je rychlejší, a spolehlivější ale Word si u některých instalací dle obsahu datového souboru svévolně zkovertuje zdroj dat do jiné znakové sady, takže se data v dokumentech některých zaměstnanců tiskou např azbukou. Toto lze však napravit zápisem do registrů.
| |
| | |
| Ad1) <br>
| |
| Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windowsech).
| |
| | |
| Ad2) <br>
| |
| Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové znaky. Tomuto se dá předejít následujícím zápisem do registru - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu)
| |
| | |
| | |
| {| class="prettytable"
| |
| | 1.
| |
| | Quit all Microsoft Office applications.
| |
| | |
| |-
| |
| | 2.
| |
| | Click '''Start''', and then click '''Run'''.
| |
| | |
| |-
| |
| | 3.
| |
| | In the '''Open''' box, type regedit, and then click '''OK'''.
| |
| | |
| |-
| |
| | 4.
| |
| | Locate, and then click to select the following registry key:
| |
| | |
| '''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options'''
| |
| | |
| |-
| |
| | 5.
| |
| | With the '''Options''' key selected, on the '''Edit''' menu, point to '''New''', and then click '''DWORD'''.
| |
| | |
| |-
| |
| | 6.
| |
| | Type DefaultCPG and then press Enter.
| |
| | |
| |-
| |
| | 7.
| |
| | Right-click '''DefaultCPG''', and then click '''Modify'''.
| |
| | |
| |-
| |
| | 8.
| |
| | In the '''Edit DWORD Value''' box, select '''Decimal''' as the base.
| |
| | |
| |-
| |
| | 9.
| |
| | In the '''Value data''' box, type 1250 and then click '''OK'''.
| |
| | |
| |-
| |
| | 10.
| |
| | On the '''File''' menu, click '''Exit''' to quit Registry Editor.
| |
| | |
| |}
| |
| | |
| | |
| Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
| |
| | |
| | |
| | |
| '''Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením tím spustíte následující příkaz SQL"'''
| |
| Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu:
| |
| http://support.microsoft.com/kb/825765
| |
| | |
| | |
| ==Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".==
| |
| | |
| Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:
| |
| | |
| '''Word XP'''<br>
| |
| Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| |
| {| class="prettytable"
| |
| | 1.
| |
| | Open Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 2
| |
| | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 3
| |
| | Click Organizer to open the Organizer window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 4
| |
| | Click Macro Project Items.
| |
| | |
| |-
| |
| | 5
| |
| | Click to highlight the TmpDDE macro.
| |
| | |
| |-
| |
| | 6
| |
| | Click Delete.
| |
| | |
| |-
| |
| | 7
| |
| | Click Yes to delete the TmpDDE macro.
| |
| | |
| |-
| |
| | 8
| |
| | Close Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 9
| |
| | Run the merge again.
| |
| | |
| |}
| |
| | |
| | |
| '''Word 2003'''<br>
| |
| Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| |
| {| class="prettytable"
| |
| | 1
| |
| | Open Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 2
| |
| | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 3
| |
| | Click Organizer to open the Organizer window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 4
| |
| | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
| |
| | |
| |-
| |
| | 5
| |
| | Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box.
| |
| | |
| |-
| |
| | 6
| |
| | Click Delete.
| |
| | |
| |-
| |
| | 7
| |
| | Click OK.
| |
| | |
| |-
| |
| | 8
| |
| | Close Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 9
| |
| | Run the merge again.
| |
| | |
| |}
| |
| | |
| | |
| '''Word 2007'''<br>
| |
| Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| |
| {| class="prettytable"
| |
| | 1
| |
| | Open Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 2
| |
| | Click the View tab.
| |
| | |
| |-
| |
| | 3
| |
| | Click Macros to open the Macros window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 4
| |
| | Click Organizer to open the Organizer window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 5
| |
| | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
| |
| | |
| |-
| |
| | 6
| |
| | Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section.
| |
| | |
| |-
| |
| | 7
| |
| | Click Delete.
| |
| | |
| |-
| |
| | 8
| |
| | Click Close to close the Organizer window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 9
| |
| | Click Cancel to close the Macros window.
| |
| | |
| |-
| |
| | 10
| |
| | Close Word.
| |
| | |
| |-
| |
| | 11
| |
| | Run the merge again.
| |
| | |
| |}
| |