Přihlášení k Active Directory: Porovnání verzí

Z Prirucky
 
Řádek 5: Řádek 5:
Údaje:
Údaje:


* Doména - je předvyplněna rozšiřujícím parametrem [[AD_DOMAIN_(sk.13)]],  
* Doména - je předvyplněna rozšiřujícím parametrem [[AD_DOMAIN (sk.13)]],  
* Uživatelské jméno - je předvyplněno rozšiřujícím parametrem [[AD_USER_(sk.13)]],  
* Uživatelské jméno - je předvyplněno rozšiřujícím parametrem [[AD_USER (sk.13)]],  
* Heslo - je předvyplněno skrytým rozšiřujícím parametrem [[*AD_PASS_(sk.13)]] (parametr lze vyplnit pouze prostřednictvím tohoto dialogu),
* Heslo - je předvyplněno skrytým rozšiřujícím parametrem [[*AD_PASS (sk.13)]] (parametr lze vyplnit pouze prostřednictvím tohoto dialogu),
* Kontejner(y) s uživateli - je předvyplněn rozšiřujícím parametrem [[AD_TopOU_(sk.13)]].
* Kontejner(y) s uživateli - je předvyplněn rozšiřujícím parametrem [[AD_TopOU (sk.13)]].


Uživatel může předvyplněné údaje změnit. '''Jak uvedené údaje vyplnit naleznete v popisu příslušného rozšiřujícího parametru.'''
Uživatel může předvyplněné údaje změnit. '''Jak uvedené údaje vyplnit naleznete v popisu příslušného rozšiřujícího parametru.'''

Aktuální verze z 31. 8. 2026, 10:50

Dialogové okno Přihlášení k Active Directory slouží pro zadání nezbytných údajů pro připojení k Active Directory.

Dialog se může zobrazit při načítání seznamu uživatelů z AD, např. v okně Přístupová práva, nebo v modulu Synchronizace údajů s Active Directory.

Údaje:

  • Doména - je předvyplněna rozšiřujícím parametrem AD_DOMAIN (sk.13),
  • Uživatelské jméno - je předvyplněno rozšiřujícím parametrem AD_USER (sk.13),
  • Heslo - je předvyplněno skrytým rozšiřujícím parametrem *AD_PASS (sk.13) (parametr lze vyplnit pouze prostřednictvím tohoto dialogu),
  • Kontejner(y) s uživateli - je předvyplněn rozšiřujícím parametrem AD_TopOU (sk.13).

Uživatel může předvyplněné údaje změnit. Jak uvedené údaje vyplnit naleznete v popisu příslušného rozšiřujícího parametru.

Pokud je uživatel správce aplikace, tak se zadané údaje uloží do rozšiřujících parametrů, ale heslo pouze v případě, že zatrhne volbu "uložit heslo (šifr. v db)". Pokud uživatel není správce, údaje se do parametrů neuloží a pouze se použijí pro připojení.

Pokud jsou všechny údaje vyplněny v rozšiřujících parametrech, tak se dialog většinou nezobrazuje, pokud potřebujete dialog znovu zobrazit kvůli změně hesla, smažte v rozšiřujích parametrech jeden z parametrů AD_DOMAIN nebo AD_USER.

Odkazy