Pom14: Porovnání verzí

Z Prirucky
(stránka vyprázdněna)
značky: ruční vrácení zpět vyprázdnění
 
(Není zobrazeno 101 mezilehlých verzí od stejného uživatele.)
Řádek 1: Řádek 1:
''Sdílené úložiště'' je souhrn funkcionalit aplikace, umožňující práci s externími soubory (obrázky, potvrzení, dokumenty) vztahující se k zaměstnanci. Je funkční pro některé agendy aplikace desktopové a portálové.


== Důvody použití ==
Důvody použití mohou být například následující. Soubory:
* nejsou ukládány do databáze a tím '''nezvětšují velikost databáze'''
* nejsou roztříštěny na stanicích uživatelů, ale '''shromážděny na jednom místě'''
* mají '''unifikovaný název''' daný aplikací.
== Agendy ==
Následuje seznam agend, kde lze využívat.
=== Zápis i čtení ===
* [[Přijaté dokumenty]]
* ZAV - [[Závazky]]
* SKOL - [[Školící akce - dokumenty]]
* PRUK - [[Průkazy (Vzdělávání)]]
* UCH - [[Evidence uchazečů]] - záložka ''Přijaté dokumenty''
* VR - [[Výběrové řízení - dokumenty]]
Dokument je uložen tak, že název souboru je složen z (úvodních písmen označujících agendu), osobního čísla zaměstnance, čísla pracovního poměru, data a času uložení. Typ souboru (přípona) zůstává původní. <small>Příklad: ZAV_46_20190220_101316.png</small>
=== Jen čtení ===
* [[Dokumenty přijaté (KS portál)]]
* [[Závazky (KS portál)]]
== Nastavení ==
=== Cesta ===
* [[Dok_SdileneUloz (sk.10)]] - cesta ke sdílenému úložišti
=== Práva na zaměstnance ===
Práva na zaměstnance jsou nastavována obvyklou cestou, tzn. nemá-li uživatel přístup na zaměstnance, nemá prostřednictvím aplikace (desktopové či portálové) přístup ani na jeho soubory ze sdíleného úložiště.
=== Práva na složku ===
Je potřeba provést nastavení, aby k dokumentu neměl přístup uživatel, který nemá přístupová práva na zaměstnance, ani způsobem mimo aplikaci, tj. např. prostřednictvím prohlížečů operačního systému. Toto nastavení proveďte na úrovni práv na složky/soubory v operačním systému (Windows). Všem uživatelům přiznejte následující práva ve složce obsahující sdílené dokumenty:
: ''zapisovat'' = ano
: ''číst'' = ano
: ''měnit'' = ano
: ''zobrazovat obsah složky'' = ne
Na závěr správnost nastavení otestujte.
== Uložení ==
Uložení je možno provádět jen prostřednictvím desktopové aplikace.
[[Image: Zavazky-Priklad1-Zkopirovat na sdilene uloziste.png|390px]]
Uložení na sdílené úložiště provádějte následovně:
# Klikněte na tlačítko "..." a nalezněte cestu k souboru (lokálně uloženému).
# [[Uložit]].
# Klikněte na tlačítko '''''Zkopírovat na sdílené úložiště'''''.
== Zobrazení ==
Dokument se zobrazí buď po kliku na příslušné tlačítko (např. ''Otevřít soubor'') u desktopové aplikace, nebo po kliku na příslušný odkaz (portálová aplikace)
== Odkazy ==

Aktuální verze z 26. 1. 2023, 14:45