Řešení některých problémů: Porovnání verzí

Z Prirucky
 
(Nejsou zobrazeny 3 mezilehlé verze od jednoho dalšího uživatele.)
Řádek 1: Řádek 1:
== Problémy se šablonami Microsfoft Word ==
#REDIRECT
Rozšiřující parametr: '''DOKUMENTY_WORD'''.
[[Řešení některých problémů (Dokumenty)]]
 
Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....
 
 
Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:
 
<table border="1px" cellspacing="0" cellpadding="10px" style="table-layout: fixed; border-collapse: collapse;" >
<tr bgcolor=#EBEBEB>
<td style="text-align: center;">'''ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC'''</td>
<td style="text-align: center">'''ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT''' dle standardu CSV</td>
</tr>
<tr>
<td>Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windows).</td>
<td>Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové sady. Tomuto se dá předejít zápisem do registru ('''text pod tabulkou''') - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné měnit ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu) </td>
</tr>
</table>
 
 
{| class="prettytable"
'''Řešení problému s češtinou'''
| 1.
| Quit all Microsoft Office applications.
 
|-
| 2.
| Click '''Start''', and then click '''Run'''.
 
|-
| 3.
| In the '''Open''' box, type regedit, and then click '''OK'''.
 
|-
| 4.
| Locate, and then click to select the following registry key:
 
'''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options'''
 
|-
| 5.
| With the '''Options''' key selected, on the '''Edit''' menu, point to '''New''', and then click '''DWORD'''.
 
|-
| 6.
| Type DefaultCPG and then press Enter.
 
|-
| 7.
| Right-click '''DefaultCPG''', and then click '''Modify'''.
 
|-
| 8.
| In the '''Edit DWORD Value''' box, select '''Decimal''' as the base.
 
|-
| 9.
| In the '''Value data''' box, type 1250 and then click '''OK'''.
 
|-
| 10.
| On the '''File''' menu, click '''Exit''' to quit Registry Editor.
 
|}
 
 
'''Při otevření aplikace Word nemám přístup ke slučovacím polím''' <small>(nedošlo k propojení se zdrojem dat)</small><br/>
*pokud používáte Word 2003 a vyšší přepněte rozšiřující parametr "DokWord_zahlavi" na hodnotu "Ne".
*je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings
*pokud předchozí možnosti nepomohly nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE, DDE).
 
 
<div style="background:#f5faff; border:1px solid #a3b0bf; padding:4px 8px; margin:8px 0;">
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
</div>
 
 
'''Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením tím spustíte následující příkaz SQL"'''
Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/825765
 
 
==Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".==
 
Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:
 
'''Word XP'''<br>
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
{| class="prettytable"
| 1.
| Open Word.
 
|-
| 2
| Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
 
|-
| 3
| Click Organizer to open the Organizer window.
 
|-
| 4
| Click Macro Project Items.
 
|-
| 5
| Click to highlight the TmpDDE macro.
 
|-
| 6
| Click Delete.
 
|-
| 7
| Click Yes to delete the TmpDDE macro.
 
|-
| 8
| Close Word.
 
|-
| 9
| Run the merge again.
 
|}
 
 
'''Word 2003'''<br>
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
{| class="prettytable"
| 1
| Open Word.
 
|-
| 2
| Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window.
 
|-
| 3
| Click Organizer to open the Organizer window.
 
|-
| 4
| NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
 
|-
| 5
| Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box.
 
|-
| 6
| Click Delete.
 
|-
| 7
| Click OK.
 
|-
| 8
| Close Word.
 
|-
| 9
| Run the merge again.
 
|}
 
 
'''Word 2007'''<br>
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
{| class="prettytable"
| 1
| Open Word.
 
|-
| 2
| Click the View tab.
 
|-
| 3
| Click Macros to open the Macros window.
 
|-
| 4
| Click Organizer to open the Organizer window.
 
|-
| 5
| NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it.
 
|-
| 6
| Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section.
 
|-
| 7
| Click Delete.
 
|-
| 8
| Click Close to close the Organizer window.
 
|-
| 9
| Click Cancel to close the Macros window.
 
|-
| 10
| Close Word.
 
|-
| 11
| Run the merge again.
 
|}

Aktuální verze z 9. 1. 2015, 12:20