Pom25: Porovnání verzí
(Stránka vyprázdněna) |
|||
| Řádek 1: | Řádek 1: | ||
== Problémy se šablonami Microsfoft Word == | |||
Rozšiřující parametr: '''DOKUMENTY_WORD'''. | |||
Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - ..... | |||
Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem: | |||
<table border="1px" cellspacing="0" cellpadding="10px" style="table-layout: fixed; border-collapse: collapse;" > | |||
<tr bgcolor=#EBEBEB> | |||
<td style="text-align: center;">'''ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC'''</td> | |||
<td style="text-align: center">'''ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT''' dle standardu CSV</td> | |||
</tr> | |||
<tr> | |||
<td>Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windows).</td> | |||
<td>Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové sady. Tomuto se dá předejít zápisem do registru ('''text pod tabulkou''') - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné měnit ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu) </td> | |||
</tr> | |||
</table> | |||
{| class="prettytable" | |||
'''Řešení problému s češtinou''' | |||
| 1. | |||
| Quit all Microsoft Office applications. | |||
|- | |||
| 2. | |||
| Click '''Start''', and then click '''Run'''. | |||
|- | |||
| 3. | |||
| In the '''Open''' box, type regedit, and then click '''OK'''. | |||
|- | |||
| 4. | |||
| Locate, and then click to select the following registry key: | |||
'''HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options''' | |||
|- | |||
| 5. | |||
| With the '''Options''' key selected, on the '''Edit''' menu, point to '''New''', and then click '''DWORD'''. | |||
|- | |||
| 6. | |||
| Type DefaultCPG and then press Enter. | |||
|- | |||
| 7. | |||
| Right-click '''DefaultCPG''', and then click '''Modify'''. | |||
|- | |||
| 8. | |||
| In the '''Edit DWORD Value''' box, select '''Decimal''' as the base. | |||
|- | |||
| 9. | |||
| In the '''Value data''' box, type 1250 and then click '''OK'''. | |||
|- | |||
| 10. | |||
| On the '''File''' menu, click '''Exit''' to quit Registry Editor. | |||
|} | |||
'''Při otevření aplikace Word nemám přístup ke slučovacím polím''' <small>(nedošlo k propojení se zdrojem dat)</small><br/> | |||
*pokud používáte Word 2003 a vyšší přepněte rozšiřující parametr "DokWord_zahlavi" na hodnotu "Ne". | |||
*je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings | |||
*pokud předchozí možnosti nepomohly nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)). | |||
<div style="background:#f5faff; border:1px solid #a3b0bf; padding:4px 8px; margin:8px 0;"> | |||
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony. | |||
</div> | |||
'''Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením spustíte následující příkaz SQL"''' | |||
Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu: | |||
http://support.microsoft.com/kb/825765 | |||
==Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".== | |||
Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde: | |||
'''Word XP'''<br> | |||
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file: | |||
{| class="prettytable" | |||
| 1. | |||
| Open Word. | |||
|- | |||
| 2 | |||
| Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. | |||
|- | |||
| 3 | |||
| Click Organizer to open the Organizer window. | |||
|- | |||
| 4 | |||
| Click Macro Project Items. | |||
|- | |||
| 5 | |||
| Click to highlight the TmpDDE macro. | |||
|- | |||
| 6 | |||
| Click Delete. | |||
|- | |||
| 7 | |||
| Click Yes to delete the TmpDDE macro. | |||
|- | |||
| 8 | |||
| Close Word. | |||
|- | |||
| 9 | |||
| Run the merge again. | |||
|} | |||
'''Word 2003'''<br> | |||
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file: | |||
{| class="prettytable" | |||
| 1 | |||
| Open Word. | |||
|- | |||
| 2 | |||
| Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. | |||
|- | |||
| 3 | |||
| Click Organizer to open the Organizer window. | |||
|- | |||
| 4 | |||
| NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. | |||
|- | |||
| 5 | |||
| Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box. | |||
|- | |||
| 6 | |||
| Click Delete. | |||
|- | |||
| 7 | |||
| Click OK. | |||
|- | |||
| 8 | |||
| Close Word. | |||
|- | |||
| 9 | |||
| Run the merge again. | |||
|} | |||
'''Word 2007'''<br> | |||
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file: | |||
{| class="prettytable" | |||
| 1 | |||
| Open Word. | |||
|- | |||
| 2 | |||
| Click the View tab. | |||
|- | |||
| 3 | |||
| Click Macros to open the Macros window. | |||
|- | |||
| 4 | |||
| Click Organizer to open the Organizer window. | |||
|- | |||
| 5 | |||
| NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. | |||
|- | |||
| 6 | |||
| Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section. | |||
|- | |||
| 7 | |||
| Click Delete. | |||
|- | |||
| 8 | |||
| Click Close to close the Organizer window. | |||
|- | |||
| 9 | |||
| Click Cancel to close the Macros window. | |||
|- | |||
| 10 | |||
| Close Word. | |||
|- | |||
| 11 | |||
| Run the merge again. | |||
|} | |||
<div style="text-align:center">[[Dokumenty|Zpět]]</div> | |||
Verze z 9. 1. 2015, 10:46
Problémy se šablonami Microsfoft Word
Rozšiřující parametr: DOKUMENTY_WORD.
Nastavením parametru na ´Ano´ umožníte používat kromě RTF editoru též Microsoft Word pro vytvoření dokumentů. Týká se především menu: PIS - Dokumenty - .....
Existují 2 zpracované varianty komunikace s Wordem:
| ovládání Wordu pomocí OLE, data uložena do DOC | ovládání Wordu pomocí DDE, data uložena do TXT dle standardu CSV |
| Tato varianta pro svo správnou funkci vyžaduje správné a korektní nainstalování Wordu na operační systém. Problém je v tom, že jiné instalace nějakého jiného software na dané PC mohou přepsat některý soubor "novější verzí" souboru, který však nemusí plně fungovat v některých variantách komunikace s jinými částmi operačního systému. Jinak řečeno na té stanici funguje špatně OLE Wordu (jeho registrace ve Windows). | Tato varianta mívá u některých (blíže neurčených zaměstnanců) problémy s češtinou, v tom, že Word svévolně dle obsahu datového souboru spustí převod tohoto souboru do jiné znakové sady. Tomuto se dá předejít zápisem do registru (text pod tabulkou) - přepsáno z webu supportu Microsoftu. (pokud nemáte verzi Wordu 10.0, ale 9.0 nebo jiné, je to pochopitelně nutné měnit ve větvi pro ten daný Word - dané číslo verze Wordu) |
| 1. | Quit all Microsoft Office applications. |
| 2. | Click Start, and then click Run. |
| 3. | In the Open box, type regedit, and then click OK. |
| 4. | Locate, and then click to select the following registry key:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\10.0\Word\Options |
| 5. | With the Options key selected, on the Edit menu, point to New, and then click DWORD. |
| 6. | Type DefaultCPG and then press Enter. |
| 7. | Right-click DefaultCPG, and then click Modify. |
| 8. | In the Edit DWORD Value box, select Decimal as the base. |
| 9. | In the Value data box, type 1250 and then click OK. |
| 10. | On the File menu, click Exit to quit Registry Editor. |
Při otevření aplikace Word nemám přístup ke slučovacím polím (nedošlo k propojení se zdrojem dat)
- pokud používáte Word 2003 a vyšší přepněte rozšiřující parametr "DokWord_zahlavi" na hodnotu "Ne".
- je třeba mít plná práva na složku Temp. Obvyklá cesta k této složce C:\Documents and Settings\jmeno uzivatele\Local Settings
- pokud předchozí možnosti nepomohly nastavte zdroj dat ve Wordu ručně. Tuto volbu obvykle najdete v nastavení záložky/karty Korespondence. Přesný postup hledejte na stránkách http://support.microsoft.com/?ln=cs Jako zdroj dat připojte soubory data.txt, hlavicka.txt nebo data.doc, hlavicka.doc podle nastaveného typu komunikace s Wordem (OLE(doc), DDE(txt)).
Pokud jsou problémy při komunikaci aplikace s Wordem, může někdy pomoci smazat jeho globální šablonu "normal.dot". Tato šablona v adresáři C:\Documents and Settings\<jméno uživatele>\Data aplikací\Microsoft\Šablony.
Při otevření aplikace Word hlavní dokument hromadné korespondence připojený ke zdroji dat se zobrazí zpráva "Otevřením spustíte následující příkaz SQL"
Jedná se o vlastnost MS Wordu. Návod k potlačení je na stránkách Microsoftu:
http://support.microsoft.com/kb/825765
Chybová hláška "Ambiguous name detected: TmpDDE".
Jde o makro, které zůstane v šabloně Normal.dotm i po uzavření MS Wordu. Postup odstranění problému se liší podle typu Wordu. Řešení pro jednotlivé typy MS Wordu jsou uvedeny zde:
Word XP
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1. | Open Word. |
| 2 | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. |
| 3 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 4 | Click Macro Project Items. |
| 5 | Click to highlight the TmpDDE macro. |
| 6 | Click Delete. |
| 7 | Click Yes to delete the TmpDDE macro. |
| 8 | Close Word. |
| 9 | Run the merge again. |
Word 2003
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1 | Open Word. |
| 2 | Click Tools on the menu bar and select Macro and Macros to open the Macros window. |
| 3 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 4 | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. |
| 5 | Click to highlight Tmpdde.dot in the Normal.dot box. |
| 6 | Click Delete. |
| 7 | Click OK. |
| 8 | Close Word. |
| 9 | Run the merge again. |
Word 2007
Take the following steps to delete TmpDDE.dot from the normal.dot file:
| 1 | Open Word. |
| 2 | Click the View tab. |
| 3 | Click Macros to open the Macros window. |
| 4 | Click Organizer to open the Organizer window. |
| 5 | NOTE: The organizer should default to the Macro Project Items tab. If not, then select it. |
| 6 | Click to highlight tmpDDE.dot under the In Normal section. |
| 7 | Click Delete. |
| 8 | Click Close to close the Organizer window. |
| 9 | Click Cancel to close the Macros window. |
| 10 | Close Word. |
| 11 | Run the merge again. |