Pom25: Porovnání verzí

Z Prirucky
(Založena nová stránka: Číselník pracovních míst <small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst > Pracovní místa / Pracovní místa </small> <br> <small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst >…)
 
(Stránka vyprázdněna)
Řádek 1: Řádek 1:
Číselník pracovních míst


<small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst > Pracovní místa / Pracovní místa </small> <br>
<small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst > Pracovní pozice / Pracovní pozice </small> <br>
<small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst > Profese / Profese </small> <br>
<small>Menu: PIS > Popisy pracovních míst > Šablony popisů / Šablony popisů </small> <br>
Uživatelský číselník pracovních míst organizace. Při zadávání nového pracovního místa se vyplňuje:
* '''Číslo''' - povinná položka
* '''Název''' - povinná položka
* '''Datum vzniku'''
* '''Datum zániku''' - vyplňte datum v případě, že chcete platnost pracovního místa časově omezit
* '''Přebírá vlastnosti z předka''' - [[dědění popisů]]
[[Image: Popisy-pracovni-mista-seznam.png|500px]]
[[Image: Popisy-pracovni-mista-seznam-editace.png|500px]]
Počítá se s tím, že stará místa nebudou mazána (někdy to systém ani nedovolí), pouze se ukončí jejich platnost.
==== Změna názvu pracovního místa ====
Možnosti jsou následující<br>
* Jen přepsat text názvu pracovního místa (původní název není uchován, uživatel jej z nějaké historie v systému nezjistí). <br>
* Založit novou textovou vlastnost (číselník vlastností pro popis prac.místa) a tu zadávat do popisu pracovního místa, původní název platnost do, nový název platnost od (historie je zaznamenána jen v této vlastnosti, tj. jen v popisu pracovního místa). <br>
* Při větší změně zrušit původní pracovní místo a založit nové pracovní místo. Vlastnosti pracovního místa zkopírujete jednorázově z původního pracovního místa. Zaměstnance je nutno přeřadit ruční editací v agendě Pracovní poměry a nové pracovní místo je potřeba zadat do systemizace. Namísto smazání pracovního místa můžete použít ukončení platnosti pracovního místa (v agendě Popisy prac.míst) - po něm systém oznámí, že automaticky s uvedeným datem bylo prac.místo ukončeno také v systemizaci a že si má uživatel překontrolovat obsazenost zaměstnanci ukončovaného pracovního místa (v agendě Prac.poměry). Údaje o ukončené platnosti pracovního místa jsou zobrazeny v agendě Popisy pracovních míst; údaje o ukončené systemizaci prac.místa jsou patrny v systemizaci tím, že je zde dána volba načíst systemizaci k určitému zvolenému datu nebo možnost doplnit ke každému prac.místu časovost <br>
[[Systemizace pracovních míst#Kopírování větví a pracovních míst]]
== Odkazy ==
* [[Popisy pracovních míst]]

Verze z 17. 3. 2014, 14:48